divendres, 8 d’octubre de 2010

Claude Monet de tardor (cicle Inicial)

Aquest primer trimestre a cicle inicial estem treballant a partir de diferents pintors de finals del segle XIX i el segle XX. A partir d'ells i a través d'ells treballarem els diferents continguts de plàstica de cicle Inicial.

El primer que hem conegut és Claude Monet.

Quatre pinzellades sobre el pintor.

Claude Monet

Paris 1840- Giverny 1926

Reconegut pintor que tot i els seus inicis com a pintor realista, ja a partir dels anys 1860 es va decantar per l'estil Impressionista. Els impressionistes es van preocupar més per captar com la llum afectava a l'objecte que per l'exacta representació de les seves formes, ja que la llum tendeix a difuminar els contorns i reflecteix els colors dels objectes que els envolta.


A l'hora de plàstica, hem vist diferentes imatges de l'obra de Monet, però bàsicament ens hem centrat en les obres que va fer observant el seu jardí que tenia al poble de Giverny (poble prop de París) . Un jardí que es va fer fer, per poder passejar i pintar amb el seu cavallet a l'aire lliure (plein-air).

Una de les obres més importants són les sèries de nenúfars


Imatge de Monet davant dels quadres dels nenúfars.


Però a classe ens hem centrat en les diferents representacions del seu Pont japonès, el qual Monet l'anava pintant canviant els colors segons l'estació de l'any. Per tant hem escollit un dels que va pintar en època de tardor, per tal d'observar-ne els colors.

I també ens hem centrat en la sèrie de "Desmai" , concretament el que va pintar en època de tardor.FEM EL NOSTRE PROPI PONT JAPONÈS I EL NOSTRE PROPI DESMAI.

Per realitzar aquestes activitats hem necessitat dues sessions.

La primera sessió

Ens hem dividit en dos grups.

Un grup pintava amb ceres i l' altre mig grup pintava amb temperes. El més important era observar i centrant-nos en els colors dels quadre del Pont Japonès.

Hem fet moltes barreges de colors i ens hem adonat de les diferents tonalitats de vermells, taronges, liles, verds... que podíem aconseguir convinant-los.


La segona sessió

Després de recordar tot el que havíem après sobre Monet, ens hem intercanviat les activitats, els que havien estat pintant amb ceres ho han fet amb temperes, i els que havien estat pintant en temperes, ho van fer en ceres. Aquesta vegada ens hem centrat en el quadre del gran Desmai.


Algunes fotos de les activitats de primer i segon curs


Altres escoles que també han treballat Monet

Una pinzellada al món de l'art, fem el pont japonès.


1 comentari:

  1. M'encanta aquest bloc de plàstica compartit amb CI i CS, a veure si animem els de CM.
    Ei! aquests ponts són una passada!!!!

    ResponElimina